ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt localități din Hâncești vor avea acces îmbunătățit la sistemul de aprovizionare cu apă

09:02 | 28.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Consiliul raional Hâncești și compania executoare au semnat ieri contractul de antrepriză în cadrul unui proiect de construcție a sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație în opt localități din lunca râului Prut, transmite MOLDPRES.

Acest proiect de dezvoltare este planificat pentru implementare în decurs de 36 de luni și prevede construcția a 143,5 km de rețele de apeduct, cu infrastructura necesară.

„În urma acestor activități, circa 15 mii de locuitori din comunele Cotul Morii, Ivanovca, Mirești, satele Bujor, Cățeleni, Leușeni, Nemțeni și Obileni din raionul Hâncești, situate în lunca râului Prut, vor avea acces îmbunătățit la sistemul de aprovizionare cu apă”, indică ADR Centru.

Valoarea proiectului, conform contractului de antrepriză, constituie peste 60 de milioane de lei (circa trei mln de euro), dintre care 90% din cheltuieli vor fi acoperite din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar alte 10% reprezintă contribuția aplicantului.

Foto: ADR Centru

img22005627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!