ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului i-a înmânat titlul de „Maestru în Artă” artistului plastic Dumitru Verdianu

10:18 | 28.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit miercuri cu sculptorul Dumitru Verdianu. Șefa statului i-a înmânat artistului plastic titlul onorific de „Maestru în Artă”, pe care i l-a conferit la începutul acestui an, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, în semn de recunoștință pentru promovarea valorilor spirituale ale neamului nostru și pentru succesele remarcabile în activitatea de creație, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În discuția pe care a avut-o cu Dumitru Verdianu, Președintele Maia Sandu i-a mulțumit pentru devotamentul față de artă, pentru că împărtășește din măiestria sa cu oamenii, dar și pentru că susține evenimentele de creație din orașul său natal, Ungheni. La fel, ea l-a încurajat să participe la o tabără de creație la Chișinău, pentru a le vorbi despre specificul profesiei sale tuturor celor pasionați de sculptură de acasă.

Creația sculptorului Dumitru Verdianu este apreciată pe întreg continentul european - a avut peste 200 de expoziții personale în diferite orașe și țări, iar lucrările sale se află în colecții atât particulare, cât și de stat.

Foto: Președinție

img22005631

img22005631

img22005631

img22005631

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!