ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislația națională privind evaluarea impactului asupra mediului a fost racordată la prevederile UE

10:54 | 28.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Legislația națională privind evaluarea impactului asupra mediului a fost racordată la prevederile Uniunii Europene. Parlamentul a modificat astăzi Legea privind evaluarea impactului asupra mediului, Legea privind evaluarea strategică de mediu și Legea privind expertiza ecologică, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentelor, normele actualizate prevăd reducerea termenului de desfășurare a procedurii de evaluare a impactului asupra mediului până la 30 de zile lucrătoare, revizuirea listei de activități planificate pentru care este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, precum și introducerea plății pentru eliberarea acordului de mediu.

Responsabilă de elaborarea Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului va fi Agenția de Mediu. Totodată, va fi creată o comisie de experți pentru analiza raportului privind evaluarea strategică de mediu.

Documentele au fost adoptate în cea de-a doua lectură și vor intra în vigoare la expirarea a șase luni de la data publicării în ”Monitorul Oficial al Republicii Moldova”. Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, va fi abrogată Legea privind expertiza ecologică.

Foto simbol

img22005633

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!