ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a adoptat măsurile de susținere a beneficiarilor de credite în cadrul programului „Prima Casă”

11:51 | 28.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi proiectul de lege prin care se plafonează majorarea ratei dobânzilor pentru creditele active în cadrul programului de stat „Prima Casă”. Majorarea ratei dobânzii nu va depăși patru puncte procentuale pentru o perioadă consecutivă de șase luni și șase puncte procentuale – pe parcursul a 12 luni consecutive, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat de Guvern în scopul atenuării efectelor negative ale majorării indicelui de referință la stabilirea ratei maxime a dobânzii pentru programul „Prima Casă”. În urma implementării măsurii propuse de Executiv, creșterea dobânzii va fi redusă cu 1.35 puncte procentuale sau cu circa un sfert din creșterea aplicabilă conform condițiilor inițiale stabilite de program.

Documentul a fost votat în cea de-a doua lectură și va intra în vigoare la data publicării în ”Monitorul Oficial al Republicii Moldova”. Modificările vor fi aplicate inclusiv creditelor acordate până la această dată.

Foto simbol

img22005639

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!