ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost extins termenul de implementare a Programului operațional comun România – R. Moldova

13:19 | 28.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Termenul de implementare a Programului operațional comun România - Republica Moldova 2014-2020 a fost extins cu încă un an, până la 31 decembrie 2025. Parlamentul a ratificat astăzi un amendament la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, transmite MOLDPRES. 

Potrivit documentului, această modificare este necesară din cauza consecințelor provocate de pandemia Covid-19.

Acordul de finanțare sus-numit a fost semnat în anul 2016 și prevede acordarea unui grant în valoare de 89,1 milioane de euro pentru implementarea mai multor acțiuni în țara noastră. Beneficiari ai proiectului pot fi autoritățile publice sau centrale, organizațiile internaționale sau organizațiile non-guvernamentale.

Documentul a fost susținut în lectură finală cu votul a 65 de deputați.

Foto simbol

img22005645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!