ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a simplificat procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar

14:11 | 28.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar va fi simplificată,  potrivit unor modificări adoptate astăzi de Parlament, în cea de-a doua lectură, transmite MOLDPRES.

Documentul stabilește condițiile legale de funcționare a entităților economice de fabricație, distribuție angro și cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar, precum și obligațiile/împuternicirile Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor în domeniu.

Totodată, modificările adoptate prevăd interzicerea comerțului electronic al medicamentelor de uz veterinar pentru care este necesară prescripția veterinară. De asemenea, documentul prevede substituirea Certificatului de înregistrare a produsului farmaceutic de uz veterinar cu Certificatul de înregistrare a medicamentului de uz veterinar și stabilirea unui termen nelimitat de valabilitate al acestuia.

Modificările legislative intră în vigoare la data publicării în ”Monitorul Oficial al Republicii Moldova”.

Foto simbol

img22005646

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!