ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a interzis plasarea pe piaţă a unui lot neconform de semifabricate

15:16 | 28.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi că, în cadrul Programului de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare de origine animală pentru anul curent, s-a depistat prezența Salmonella Enteritidis într-un lot de semifabricate (colțunași cu carne de pui), în cantitate de 300 kg (50 cutii a câte 6 kg), transmite MOLDPRES.

Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure și de calitate, Agenția nu a admis plasarea pe piață a lotului dat.

„Lotul neconform se află la depozitul unității sub restricția ANSA și urmează a fi nimicit. În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție”, indică Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Foto: ANSA

 

 

img22005649

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!