ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

17:03 | 28.07.2022 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a primit vizita de rămas bun a însărcinatului cu afaceri a.i. al Statului Qatar, Hamad Rashid Al-Athba

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a desfășurat o întrevedere cu Hamad Rashid Al-Athba, însărcinatul cu afaceri a.i. al Statului Qatar în Republica Moldova cu ocazia încheierii mandatului la Chișinău. 

Interlocutorii s-au referit la stadiul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv în contextul vizitei recente la Doha a prim-ministrului Natalia Gavrilița și au consemnat existența unor relații bilaterale excelente cu un potențial important ce urmează a fi valorificat, inclusiv după semnarea acordului privind abolirea vizelor de scurtă ședere care va spori călătoriile reciproce pentru cetățenii și oamenii de afaceri din ambele țări, precum și acordul cu privire la cooperarea economică și tehnico-științifică în domeniul agriculturii. 

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a menționat că Statul Qatar este un partener important pentru dezvoltarea economică durabilă a țării noastre iar dialogul bilateral este unul prioritar pentru intensificarea relațiilor comercial-economice, în domeniul energetic și amplificarea investițiilor în sectoarele de interes comun pentru cele două țări. 

Totodată, a fost apreciată cooperarea pe dimensiunea afacerilor interne și asistența valoroasă acordată pentru depășirea efectelor pandemice și gestionării fluxului de refugiați. 

Diplomatul moldovean i-a mulțumit diplomatului qatarian pentru activitatea desfășurată în calitate de șef al misiunii diplomatice a Statului Qatar în Republica Moldova și i-a urat succese profesionale în continuare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!