ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNESP recomandă cetățenilor purtarea măștilor și păstrarea distanței fizice în spații închise

20:53 | 28.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. O serie de măsuri și recomandări au fost aprobate astăzi în ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), prezidate de prim-ministrul Natalia Gavrilița, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19 în rândul populației, în ultimele săptămâni, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Astfel, Planul național de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou va fi actualizat în conformitate cu evoluția situației epidemiologice și scenariile potențiale. Comisia a adoptat recomandări privind purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, transportul public, centre comerciale, magazine alimentare și nonalimentare. De asemenea, se recomandă respectarea distanței fizice între persoane de minimum un metru, respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igienă respiratorie, dar și respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele infectate.

Măsurile de profilaxie, pentru protecția și prevenirea transmiterii COVID-19, urmează a fi aplicate în cadrul instituțiilor de menire socială, inclusiv a centrelor de plasament temporar pentru refugiați, instituțiilor de educație și în transportul public. Totodată, va continua procesul de informare a cetățenilor privind importanța vaccinării în prevenirea bolii. 

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, în perioada 18 – 27 iulie, în Republica Moldova au fost înregistrate 5793 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, cu o creștere cu 72,7% comparativ cu săptămâna precedentă. 

Foto: Guvern 

img22005667

img22005667

img22005667

img22005667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!