ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul rus de externe îi transmite secretarului de stat al SUA că este prea ocupat acum pentru o discuție telefonică

09:16 | 29.07.2022 Categorie: Externe

Moscova, 29 iul. /MOLDPRES/. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrovrefuză deocamdată invitația la dialog din partea secretarului de stat american, Antony Blinken. Acesta a transmis că este prea ocupat în perioada următoare pentru a vorbi cu omologul lui american, așa că îl va căuta mai târziu, când va putea găsi timp în program, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Lavrov va acorda atenție solicitării secretarului de stat american Antony Blinken de a avea o conversație telefonică atunci când propriul program îi va permite, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Ministrul Lavrov are acum un program încărcat, cu deplasări internaționale: summitul de la Tașkent, întâlniri bilaterale”, a menționat joi Zaharova,  întrebată de Interfax cum comentează declarația purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, care a spus că partea americană lucrează la stabilirea unei discuții telefonice între Antony Blinken și Serghei Lavrov.

„Nu am nicio informație nouă despre când vor putea vorbi. Dar continuăm să discutăm despre acest lucru prin canalele corespunzătoare”, a spus joi dimineață purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Antony Blinken spunea anterior că intenționează să aibă o discuție cu Serghei Lavrov în zilele următoare, pentru a discuta despre un eventual schimb de prizonieri, prin care să obțină eliberarea cetățenilor americani Brittney Griner și Paul Whelan, care sunt reținuți în Rusia.

Șeful diplomației ruse precizase anterior că partea rusă nu a primit niciun apel din partea Washingtonului cu privire la o conversație între Blinken și Lavrov. „În afară de relatările din presă, nu au existat solicitări”, a susținut diplomația rusă.

Foto: voanews.com

img22005673

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!