ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de carte despre combaterea traficului de persoane a fost deschisă la Biblioteca Națională

11:47 | 29.07.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. În contextul Zilei Mondiale împotriva Traficului de Persoane, marcată anual pe 30 iulie, Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova invită doritorii să viziteze, începând de astăzi, expoziţia de carte cu genericul ”Traficul de persoane – obstacol major în calea democratizării societăţii”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa secției lectură publică, Tatiana Gheiceanu, curatorul expoziției, a menționat că aceasta cuprinde circa 80 de publicaţii din colecţiile Bibliotecii Naţionale şi are drept scop creşterea gradului de conştientizare despre fenomenul traficului de persoane şi promovarea protecţiei drepturilor lor.

Expoziţia poate fi vizitată până la 7 august. 

Ziua mondială împotriva traficului de persoane a fost  instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite prin Rezoluţia 68/192, la 18 decembrie 2013. Această zi reprezintă un prilej de a îndemna autorităţile din toate ţările la acţiune pentru a stopa această infracţiune, prin descoperirea traficanţilor, prin protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor şi bărbaţilor împotriva exploatării, precum şi prin protejarea şi reabilitarea victimelor.

img22005679

img22005679

img22005679

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!