ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul a atenționat asupra achitării impozitelor la folosirea platformelor Booking și Airbnb

11:43 | 29.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a atenţionat astăzi persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și transmit în locațiune proprietate imobiliară altor persoane fizice, prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute din această activitate, transmite MOLDPRES.

Conform prevederilor Codului fiscal, contribuabilii menționați sunt obligați să depună la Serviciul Fiscal de Stat o Declaraţie-Cerere, în termen de şapte zile de la transmiterea în folosință/posesie a proprietății imobiliare.

Declarația-Cerere poate fi depusă prin intermediul poștei electronice a Serviciului Fiscal de Stat. De asemenea, Declarația-Cerere împreună cu documentele confirmative pot fi depuse la orice subdiviziune a SFS, iar în cazul în care persoana fizică nu are posibilitatea de a se deplasa la subdiviziunea fiscală, acestea pot fi expediate, prin intermediul unei scrisori recomandate.

Achitarea poate fi efectuată şi prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay, alegând serviciul „Impozitul pe venit pentru predarea în posesie și/sau folosință a imobilului”.

„Achitarea impozitului pe venit în mărime de 7% din venitul obținut de la transmiterea în posesie şi/sau în folosinţă a proprietății imobiliare urmează să fie efectuată până la data de 25 a lunii în curs”, a rezumat Serviciul Fiscal.

Foto simbol

img22005681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!