ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a transmis un mesaj dedicat celor 28 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova

11:58 | 29.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj cu prilejul Zilei Constituției, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Celebrăm astăzi Ziua Constituției Republicii Moldova. Sunt 28 de ani de la adoptarea legii supreme a țării, care reglementează viața noastră publică și existența fiecăruia în parte, care asigură echilibrul nostru obștesc într-un stat de drept, într-o țară a libertăților, a echității și mulțumirii individuale”, se spune în mesaj.

Totodată, președintele țării a mai menționat și alte aspecte importante de Ziua Constituției.

„Constituția noastră unește oamenii în jurul unui scop comun: viața fericită a cetățenilor într-o țară prosperă, într-un stat suveran, unitar și indivizibil, în care justiția este una funcțională, iar Omul e mai presus de toate. Drepturile și obligațiile cetățenești ne amintesc mereu de faptul că facem parte dintr-o colectivitate, că trebuie să ne respectăm reciproc și că toți fără excepție trebuie să respectăm regulile pe care le-am stabilit împreună. În pofida greutăților, vă invit să ne cunoaștem Constituția, să apreciem oportunitatea de a fi liberi și egali în fața legii. E contractul nostru social, e strângerea de mână care ne aduce bunăvoința și buna înțelegere comunitară”, a spus Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22005683

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!