ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia „Pre-Vetting” a inițiat evaluarea candidaților la funcția de membru al CSM

13:59 | 29.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor („Pre-Vetting”) a inițiat procesul de evaluare a primului grup format din 27 candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul judecătorilor, transmite MOLDPRES.

La începutul lunii iunie, Comisia a publicat și expediat tuturor candidaților proiectul formularului Declarației de avere și interese personale și cea cu privire la lista persoanelor apropiate din sistemul judecătoresc, al procuraturii și serviciul public. Ulterior, Comisia a invitat toți candidații să completeze un Chestionar privind integritatea etică.

Astfel, 25 din cei 27 de candidați au transmis Chestionarul privind integritatea etică, iar alți 26 au returnat Declarația de avere și interese personale.

Unul dintre candidați nu a depus Declarația de avere și interese personale, fapt care a dus la nepromovarea evaluării.

Comisia „Pre-Vetting” îndeamnă cetățenilor să prezinte orice informații bazate pe evidențe privind integritatea financiară și etică a tuturor candidaților care vor fi evaluați.  

Foto simbol

img22005688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!