ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii ruși torturează prizonierii ucraineni

14:10 | 29.07.2022 Categorie: Externe

Kiev, 29 iul. /MOLDPRES/. O înregistrare video cu uciderea prin tortură a unui soldat ucrainean luat prizonier de trupele ruse a fost postată pe rețelele sociale de propagandiștii ruși. Un reprezentant al administraţiei prezidenţiale de la Kiev promite găsirea torţionarului respectiv şi aducerea lui în faţa justiţiei, relatează MOLDPRES cu referire la Unian și AGERPRES.

În materialul video este reflectat cum un soldat rus îl torturează cu bestialitate pe un combatant ucrainean, căruia la final îi taie organele genitale cu un cutter, întreaga scenă fiind filmată de colegii rusului.

Consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak, a subliniat într-un mesaj postat pe Twitter că Ucraina are de-a face în acest război cu "sadici", iar toţi cei vinovaţi vor fi găsiţi şi traşi la răspundere.

"Propagandiştii ruşi au arătat cu admiraţie cum un grup de neoameni mutilează un prizonier ucrainean. Tot ceea ce trebuie să înţeleagă lumea întreagă: Rusia este o ţară de sadici care se delectează cu tortura şi uciderea. Dar ceaţa războiului nu îi va ajuta pe călăii ruşi să scape de pedeapsă. Îi vom identifica pe toţi. Îi vom găsi pe toţi", a scris Podoliak în mesajul său.

Consilierului ministrului de interne Anton Gheraşcenko a publicat datele personale ale călăului pe contul său de Twitter.

Aroşanov Vitali Valierievici, născut în 1983, a cărui reşedinţă permanentă se află în oraşul Elista din Kalmîkia, în extremitatea sud-estică a părţii europene a Rusiei este călăul prizonierului ucrainean.

Anatoli Nesmiana, blogger rus, a recunoscut că din lipsă de forţă de luptă, regimul lui Vladimir Putin înrolează în armată un contingent de persoane care nu au dreptul să ţină în mână o armă "atât din punct de vedere moral, cât şi ca dezvoltare mintală".

"În plus, există informaţii că autorităţile ruse recrutează recidivişti din închisori, iar în multe cazuri acest gen de recruţi este imposibil de antrenat şi de învăţat să respecte disciplina militară. Te poţi aştepta la orice de la astfel de persoane", mai susţine el.

Mai multe oragnizații internaționale au acuzat în repetate rânduri armata rusă de abuzuri comise în războiul din Ucraina, semnalând totodată şi rele tratamente împotriva prizonierilor ruşi.

Moscova a declanşat o invazie în Ucraina la 24 februarie în ceea ce este primul război de cucerire de teritorii în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Foto. reddit.com

img22005690

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!