ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost lansat primul Accelerator al Antreprenoriatului Social

14:20 | 29.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Primul Accelerator al Antreprenoriatului Social - Regiunea Centru a fost lansat astăzi de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), cu suportul financiar al Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

Acceleratorul reprezintă un hub regional de susținere a antreprenoriatului social, ce va contribui la creșterea economică și la bunăstarea cetățenilor și a comunităților. Hub-ul a fost deschis prin intermediul unui grant de 45 de mii de euro oferit de Uniunea Europeană, obținut prin concurs deschis de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

„Businessul social este un concept de afaceri orientat spre soluționarea problemelor din societatea în care aceste afaceri operează, concept care este pe larg si cu succes practicat în statele membre ale Uniunii Europene. Incluziunea economică a tinerilor și a persoanelor vulnerabile este unul dintre beneficiile cheie ale antreprenoriatului social. Uniunea Europeană susține lansarea și extinderea conceptului de afaceri sociale în Republica Moldova, inclusiv prin granturi”, a declarat la evenimentul de inaugurare Gintautas Baranauskas, reprezentant al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Potrivit președintelui CCI, Sergiu Harea, pe parcursul ultimilor ani, instituţia camerală, care reprezintă interesele businessului din ţara noastră, s-a implicat plenar în dezvoltarea antreprenoriatului social. Or, în cadrul Centrului regional, lansat astăzi, antreprenorii vor beneficia de toate serviciile și instrumente de suport în afaceri.   

„Acum, când Republica Moldova a obținut statut de țară candidat pentru aderare la UE, urmează să transpunem standarde și practici Europene la nivel național, să asigurăm un cadru normativ favorabil lansării și derulării afacerilor sociale și să promovăm produsele și serviciile antreprenorilor care contribuie la implicarea în activități economice a persoanelor aparținând grupurilor defavorizate. Pe parcursul celor doi ani de implementare a proiectului, CCI își propune să concentreze eforturile în domeniul economiei sociale și să asigure sustenabilitatea proiectului prin dezvoltarea continuă a Acceleratorului de afaceri sociale atât în regiunea Centru, cât și în alte localități”, a menţionat Sergiu Harea, președintele CCI.

Hub-ul a fost inaugurat în cadrul proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia și implementat de către Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Keystone Moldova și Centrul Contact.

Foto: CCI 

img22005692

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!