ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierului Natalia Gavrilița a adresat un mesaj de Ziua Constituției

14:26 | 29.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a adresat astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Constituției, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj se menționează:

„Marcăm, astăzi, cea de-a 28-a aniversare de la adoptarea Constituției Republicii Moldova. La 29 iulie 1994, după lungi dezbateri și redactări, deputații primului Parlament au votat Legea supremă a statului nostru și principalul simbol al statalității și suveranității. 

Constituția e documentul care stabilește legăturile dintre cetățeni și stat. Or, astăzi, mai mult decât oricând, acest liant trebuie întărit prin asumarea și respectarea setului de valori cuprins în actul de căpătâi și prin conjugarea eforturilor noastre, ca societate, în a îndeplini aspirațiile națiunii - acelea de a trăi într-un stat de drept, cu justiție corectă, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. E o bună ocazie de a conștientiza, o dată în plus, că modernizarea și dezvoltarea țării se face în comun și în mod continuu. 

Cel mai frumos lucru pe care-l putem face de Ziua Constituției este să respectăm legile țării și să ne angajăm împreună în edificarea unui viitor democratic, prosper, modern și european al Republicii Moldova.

În numele meu și al Cabinetului de miniștri pe care-l conduc, reafirm angajamentul de a veghea respectarea și aplicarea corectă a Legii fundamentale a țării. Vă invit să ne exercităm drepturile cu bună-credință și, bineînțeles, să ne îndeplinim obligațiile cu demnitate și curaj”.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!