ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liceul din Iargara a fost dotat cu echipament modern de studiere a limbilor străine

14:37 | 29.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a început un amplu proces de achiziție a echipamentelor necesare pentru dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor de fizică, chimie și biologie. Printre instituțiile beneficiare este şi Liceul teoretic „Lucian Blaga” din oraşul Iargara, raionul Leova, transmite MOLDPRES.

În Liceul din Leova, elevii învață limbile franceză și engleză cu ajutorul unor terminale digitale, dotate cu ecran, microfon și căști. Asta le permite să asculte mai bine sarcinile audio, să exerseze pronunțarea și să discute în perechi, câte doi, în limba străină. „Așa învățăm mai ușor cuvinte noi și exersăm limba, discutând cu colegii”, spune Svetlana Vîșînschi, elevă în clasa a XII-a. 

Toate dotările se fac în cadrul proiectului „Reforma învățământului în Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării. Profesorii și elevii spun că folosirea tablelor interactive, a terminalelor lingofonice, a echipamentelor TIC performante modernizează procesul de învățare și stimulează interesul elevilor pentru lecții. În unele instituții, cum ar fi Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Iargara, aceste investiții completează renovările făcute mai devreme, tot din resursele proiectului. 

În liceul „Lucian Blaga” învață 437 de elevi, care vin din trei localități – Băiuș, Tigheci, Iargara. Directoarea Raisa Ivanov spune că încearcă să facă renovări și să modernizeze instituția, ca să mențină interesul elevilor pentru școală. Din resursele proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” au fost făcute reparații interioare, inclusiv a fost construit un lift pentru elevii cu probleme locomotorii, a fost amenajat teritoriul și dotate sălile de clasă. 

În total, în anii 2021 și 2022, în Republica Moldova au fost dotate cu echipament modern laboratoare de fizică, chimie și biologie din 160 de instituții școlare. 

Foto: Guvern 

img22005695

img22005695

img22005695

img22005695

img22005695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!