ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat despre asigurarea securității energetice a țării cu omologul său român, Klaus Iohannis

15:03 | 29.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi la București, într-o vizită oficială efectuată la invitația președintelui României, Klaus Iohannis, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Astăzi sunt în vizită oficială la București, unde am avut o discuție bună cu președintele Klaus Iohannis despre agenda bilaterală foarte consistentă dintre țările noastre, precum și despre avansarea proiectelor comune în contextul complex în care ne regăsim acum - cu un război la hotar, afectați de inflație, crize și instabilitate”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis pentru susținerea consecventă din partea României pentru parcursul european al Republicii Moldova, datorită căreia țara noastră a obținut, la 23 iunie, statutul de țară candidată de aderare la Uniunea Europeană.

„Sper, de asemenea, că putem conta pe ajutorul prietenilor de la București ca să asigurăm securitatea energetică a Republicii Moldova, să avem resurse energetice accesibile în sezonul rece, și pentru a nu admite destabilizarea situației din țara noastră”, a menționat Maia Sandu.

Pe finalul discuțiilor, șefa statului a afirmat că România este alături de Moldova, de-a lungul anilor, la bine și la greu. „Am încredere că parteneriatul moldo-român, pe care l-am consolidat în ultimii ani, ne va ajuta să depășim cu bine și greutățile prin care trecem acum”, a spus Maia Sandu, în cadrul întrevederii cu președintele României.

Foto: Președinție

img22005702

img22005702

img22005702

img22005702

img22005702

img22005702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!