ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sesiunea de primăvară a Legislativului s-a încheiat

16:13 | 29.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi proiectul de hotărâre privind încheierea sesiunii de primăvară 2022, transmite MOLDPRES.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ținut un discurs la tribuna Legislativului. Oficialul a declarat că această sesiune parlamentară s-a desfăşurat în una dintre cele mai dificile și complicate perioade din istoria Republicii Moldova, dar și a întregii regiuni.

„Agresiunea militară rusă nejustificată din Ucraina a răsturnat cursul firesc al lucrurilor. Imediat după începerea războiului am fost nevoiţi să declarăm stare de urgenţă, care, din păcate, continuă. Statul are nevoie să reacţioneze rapid, pentru a asigura securitatea cetăţenilor proprii şi a zecilor de mii de refugiaţi, care şi-au găsit adăpost la noi în ţară”, a subliniat oficialul.

Speakerul a specificat că cea mai mare realizare din această perioadă a fost primirea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. „Da, evenimentele tragice din Ucraina au accelerat acest proces, dar fără determinarea și hotărârea oamenilor noștri nu cred că am fi reușit. Înţelegem că va fi un drum dificil, că va fi nevoie de multă muncă și perseverență, dar noi ştim încotro să mergem şi ce acțiuni trebuie să întreprindem. Avem de făcut multe teme pentru acasă, începând cu justiţia, securitatea energetică, dezvoltarea economică, regională și protejarea minorităţilor”, a spus Igor Grosu.

De asemenea, conducerea Legislativului a mulțumit deputaților pentru munca depusă. „Inițiativele cu care ați venit, discuțiile în contradictoriu care, într-un final, au culminat, cred eu, cu legi bune pe care le așteaptă cetățenii noștri. Vă propun să continuăm în aceeași manieră”, a afirmat Igor Grosu.

Ședința Legislativului s-a încheiat cu onorarea drapelului și intonarea imnului de stat.

Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lui decembrie.

Foto: Parlament

img22005706

img22005706

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!