ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

18:24 | 29.07.2022 Categorie: Comunicate

Întrevederea secretarului de stat Veaceslav Dobîndă cu ambasadorul Slovaciei Pavol Ivan

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă l-a primit la ministerul de externe pe ambasadorul Republicii Slovace, Pavol Ivan pentru a discuta despre prioritățile Grupului de la Visegrád în contextul preluării recente de către Slovacia a președinției rotative a acestuia.

Diplomatul moldovean a urat succes colegilor slovaci pe parcursul acestui mandat responsabil, salutând direcțiile generale ale programului Președinției slovace și menționarea în program a obiectivului de sprijinire a Republicii Moldova pe calea integrării europene.

Interlocutorii au abordat aspecte privind cooperarea în procesul de integrare europeană a țării noastre. În context, ambasadorul Pavol Ivan a reiterat felicitările pentru obținerea de către Republica Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederii părțile s-au referit la situația de securitate regională în contextul războiului din Ucraina. Totodată, a fost reiterată poziția principială privind reglementarea conflictului transnistrean inclusiv în contextul marcării a 30 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit aprofundarea cooperării bilaterale dintre cele două țări prin implementarea de proiecte comune, precum avansarea dialogului privind reducerea tarifelor de roaming, evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale, recunoașterea temporară a pașapoartelor expirate. De asemenea, secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a mulțumit părții slovace pentru implementarea proiectelor de asistență în țara noastră ce țin de apă și canalizare, împădurire, precum și alte domenii prioritare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!