ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În comuna Braniște din raionul Râșcani vor avea loc alegeri locale noi la 16 octombrie 

18:28 | 29.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a adoptat astăzi hotărârea prin care s-a stabilit că alegerile locale noi pentru primarul comunei Braniște din raionul Râșcani să se desfășoare în data de 16 octombrie 2022, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, încetarea înainte de termen a mandatului de primar al comunei Braniște a survenit în urma întrunirii condițiilor prevăzute de lege, conform cărora mandatul primarului încetează înainte de termen în caz de imposibilitate de a-și exercita atribuțiile pe o perioadă mai mare de 4 luni consecutive. În urma emiterii Hotărârii Judecătoriei Drochia, primarul comunei Braniște în perioada 15 martie – 15 iulie 2022 nu a avut posibilitate să-și exercite atribuțiile.

Tot pe 16 octombrie 2022, alegeri locale noi pentru primari se organizează și în alte două localități – comuna Ialpujeni din raionul Cimișlia și satul Sălcuța din raionul Căușeni.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!