ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut întrevederi în Guvernul și Parlamentul României

18:33 | 29.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a vizitat astăzi la București Palatul Victoria, unde a avut o discuție cu prim-ministrul român Nicolae Ciucă. Discuțiile au vizat asigurarea securității energetice a țării, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Am discutat diverse scenarii pentru achiziționarea și stocarea de gaze naturale și alte resurse energetice, în situația foarte dificilă în care se află, în prezent, Republica Moldova”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, discuțiile au vizat și proiectele în desfășurare după ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, care au avut loc în luna februarie.

„I-am mulțumit, în context, premierului român și echipei sale pentru sprijinirea demersului nostru european. Suntem recunoscători pentru eforturile ministrului român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru co-fondarea Platformei pentru susținerea Moldovei, alături de colegii săi din Franța și Germania, și pentru ajutorul din partea României, anunțat în cadrul Platformei”, a menționat președintele Maia Sandu.

La finalul vizitei, șefa statului a vizitat Parlamentul României, unde a discutat cu Alina Gorghiu, vicepreședintele Senatului României, despre consolidarea cooperării pe platforma parlamentară între România și Republica Moldova. 

Foto: Președinție

img22005712

img22005712

img22005712

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!