ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Senatul francez a votat primul pachet de măsuri privind puterea de cumpărare

13:21 | 30.07.2022 Categorie: Externe

Paris, 30 iul. /MOLDPRES/. Senatul francez a votat vineri seara în primă lectură proiectul de lege "de urgenţă" în sprijinul puterii de cumpărare, prima parte a unui pachet de măsuri destinate să facă faţă inflaţiei care a depăşit 6%, relatează AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Textul a fost adoptat cu mâna ridicată după două zile de dezbateri în general fără probleme, în contrast cu discuţia haotică care a predominat în Adunarea Naţională, înainte ca aceasta să nu îl voteze în primă lectură săptămâna trecută.

De luni, senatorii vor analiza bugetul rectificativ pentru 2022, ipoteza unei taxe pe "superprofituri", susţinută în special de centrişti, riscând să tensioneze dezbaterile.

În aceeaşi zi, deputaţii şi senatorii se vor reuni într-o comisie mixtă paritară pentru a încerca să convină asupra unei versiuni comune a proiectului de lege privind puterea de cumpărare, guvernul mizând pe o adoptare definitivă a două texte cel mai târziu la 7 august.

img22005721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!