ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina a fost ucis în bombardamentele din Nikolaev

15:34 | 31.07.2022 Categorie: Externe

Kiev, 31 iul. /MOLDPRES/. În urma bombardamentelor asupra orașului Nikolaev a fost ucis unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, Oleksiy Vadatursky. Autoritățile locale spun că orașul a suferit cel mai puternic atac de până acum, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Oficialitățile ucrainene au transmis că orașul Nikolaev, din sudul țării, a fost în timpul nopții ținta unui bombardament rusesc „masiv”.

Oleksiy Vadatursky, și soția sa Raisa au fost uciși în locuința lor, a spus guvernatorul orașului, Vitaly Kim.

În vârstă de 74 de ani, milionarul deținea Nibulon, o mare companie cu afaceri în sectorul agricol.  

Averea sa netă a fost estimată la peste 400 de milioane de dolari în 2021, scrie Kyev Independent.  

În urma bombardamentelor de sâmbătă noapte, au fost distruse un hotel, un complex sportiv, două școli și o benzinărie, precum și numeroase locuințe.

Rușii atacă orașul Nikolaev de la începutul războiului din motiv că acesta se află pe ruta principală către Odesa, principalul port al Ucrainei, și a fost în mod repetat ținta atacurilor rușilor.

img22005734

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!