ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anatoli Ciubais a fost internat în spital în Europa cu o boală autoimună rară

09:23 | 01.08.2022 Categorie: Externe

Moscova, 1 aug. /MOLDPRES/. După ce a demisionat din funcţia de emisar special al Kremlinului din cauza invaziei ruse în Ucraina, Anatoli Ciubais a fost internat în spital undeva în Europa, cu o boală autoimună rară, care atacă sistemul nervos, a informat o jurnalistă care a discutat cu el, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Presa occidentală a informat astăzi că reportera şi activista politică rusă Ksenia Sobceak a precizat pe Twitter diagnosticul aflat chiar de la Ciubais: sindromul Guillain-Bare, o afecţiune a sistemului nervos periferic, provocată de sistemul imunitar.  Ea nu a dezvăluit unde este spitalizat fostul oficial, care a plecat din Rusia imediat după demisia din martie.

În vârstă de 67 de ani,  Anatoli Ciubais a fost şeful de cabinet al preşedintelui rus Boris Elţin şi reprezentant special al actualului lider de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru legăturile cu organizaţiile internaţionale.

Foto: nytimes.com

img22005740

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!