ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou concert cu muzică din filmele Oscar a fost organizat la Cetatea Tighina

09:21 | 01.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Șaptezeci de tineri muzicieni au reinterpretat într-o manieră unică melodii celebrare care însoțesc filmele Oscar, în cadrul celui de-al patrulea concert organizat sâmbătă, 30 iulie, la Cetatea Tighina, cu suportul Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, transmite MOLDPRES.

În acest an, orchestra a venit în fața publicului cu un program nou. Și componența orchestrei a fost diferită, formată atât de muzicienii din Republica Moldova, cât și din Ucraina, România și alte țări europene.

„Ne bucurăm să revenim cu un nou program cultural la Cetatea Tighina. Am îndrăgit acest loc încă de la primul concert. Aici publicul este inimos și demonstrează un respect aparte pentru artă. E un frumos prilej să vedem cum muzica devine cel mai bun ambasador, prin aproprierea celor două maluri”, a menționat Andriano Marian, fondatorul și dirijorul Moldovan National Youth Orchestra.

„Găzduim acest concert pentru a patra oară. Ne bucurăm că se formează o tradiție ca la cetate, un loc plin de istorie, să se desfășoare proiecte culturale comune. Cine a venit mai devreme la concert a avut ocazia să vadă și lucrările de restaurare de la cetate, care sunt în desfășurare. Sperăm să fie continuată această tradiție, și la următoarea ediție cetatea să fie deja restaurată”, a declarat Alexandr Iaskov, directorul cetății Tighina.

Concertul face parte din seria de șase spectacole organizate în contextul Anului European al Tineretului, cu suportul financiar al Uniunii Europene, în colaborare cu Ministerul Culturii, Ministerul Educației și Cercetării și PNUD. Proiectele culturale și lucrările de restaurare de la Cetatea Tighina, finanțate de Uniunea Europeană, vor crește potențialul turistic al regiunii. Programul UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru, prin implicarea cetățenilor în proiecte comune.

Foto: PNUD

img22005741

img22005741

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!