ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție

09:27 | 01.08.2022 Categorie: Comunicate

Două terenuri, sechestrate de ARBI săptămâna trecută

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe un lot agricol și un teren destinat construcțiilor, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Valoarea estimată a bunurilor indisponibilizate este de circa 300 de mii de lei.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Astfel:

· Direcţia analitică a finalizat 8 analize operaționale și a pornit 6 analize operaționale noi. La moment, Direcția are în procedură 110 de analize operaționale și strategice;

· Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a remis autorilor 8 rapoarte de expertiză și 9 avize, iar 48 de proiecte de acte normative sunt în examinare sub aspectul expertizei anticorupție;

· În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1255 de materiale;

· 52 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie;

. Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 4 activități de informare și sensibilizare. Alte 4 sesiuni sunt planificate pentru săptămâna în curs.

· Au fost eliberate 98 de caziere de integritate;

. Două persoane s-au deținut în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!