ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul britanic al Apărării anunță că ofensiva rusă din Donbas a eșuat

09:41 | 01.08.2022 Categorie: Externe

Londra, 1 aug. /MOLDPRES/. Ministerul britanic al Apărării a declarat astăzi că armata rusă a eșuat să realizeze o străpungere decisivă în regiunea Donbas, conform planului inițial al ofensivei începute în aprilie, și se vede nevoită acum să-și adapteze, cel mai probabil, din mers strategia, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Zaporojie a devenit o zonă „vulnerabilă” pentru trupele ruse, care au nevoie în prezent de întăriri pentru a putea menține linia frontului, conform ministerului britanic.

Rusia a continuat timp de patru zile să inițieze „asalturi tactice” pe axa Bahmut, la nord-est de Donețk, în urma cărora a obținut progrese minore.

Conform informațiilor furnizate săptămâna trecută de autoritățile ucrainene, Rusia își relochează o parte importantă din forțele concentrate în sectorul nordic al Donbasului către sudul Ucrainei.

Foto: ukrinform.net

img22005744

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!