ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat circa 610 mln de lei în ultima săptămână

10:08 | 01.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. În perioada 25 - 31 iulie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat 609,4 milioane de lei (circa 30,4 mln de euro), cu 22,7% mai mult față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 17,2 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,8% din totalul sumei încasate. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 793 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 102 527 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în această perioadă au fost constatate 121 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 390 mii de lei. Totodată, pe parcursul lunii trecute, funcționarii vamali au constatat 393 de încălcări ale legislației vamale și au aplicat amenzi în sumă de peste 1,2 milioane de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 18,3 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 23% față de încasările din aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Serviciul Vamal

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!