ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raioanele Ungheni, Comrat și Taraclia vor beneficia de consultații medicale gratuite

10:53 | 01.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Echipele mobile de medici vor oferi gratuit consultații, în perioada 1-5 august, populației din raioanele Ungheni, Comrat și Taraclia, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în această săptămână în localitățile din raionul Ungheni: satele Cioropcani și Sculeni, iar screening-ul glandei mamare va fi efectuat în raioanele Comrat și Taraclia.

Consultațiile sunt profilactice și gratuite, fiind acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Conform sursei citate, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite 582 de persoane, dintre care 374 screening pulmonar și 208 screening mamar.

Foto: realmed.ro

img22005757

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!