ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu noul ambasador al României în Republica Moldova

12:37 | 01.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu noul ambasador al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Oficialii au discutat despre criza energetică și situația geopolitică dificilă, care a afectat dur întreaga regiune. În context, președintele Parlamentului i-a mulțumit Ambasadorului Cristian-Leon Țurcanu pentru sprijinul constant oferit de România, în special în cooperarea pe domeniul securității energetice.

Șeful Legislativului a reiterat faptul că Republica Moldova va avea nevoie de experiența și ajutorul României în procesul de armonizare a legislației naționale la acquis-ul comunitar. În același timp, speakerul Igor Grosu a apreciat enorm contribuția esențială pe care a avut-o România în procesul de obținere a statutului de țară candidată a Republicii Moldova pentru aderarea la UE.

Discuțiile s-au referit și la organizarea celei de-a doua ședințe comune a Parlamentelor Republicii Moldova și României. ”Ne vom concentra pe proiecte concrete și tangibile, pe care să le implementăm prompt.  Sunt sigur că domnul ambasador Țurcanu va avea parte de un mandat prodigios la Chișinău și l-am asigurat de toată susținerea în consolidarea relației bilaterale a țărilor noastre”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!