ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița l-a primit pe noul Ambasador al României la Chișinău

17:11 | 01.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în contextul începerii misiunii Excelenței Sale în țara noastră. Șefa Executivului l-a felicitat pe diplomatul român cu prilejul numirii în funcție și i-a urat succes în exercitarea mandatului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Totodată, Natalia Gavrilița a adus mulțumiri Guvernului României pentru sprijinul demersului european al țării noastre și susținerea constantă oferită în depășirea multiplelor crize, inclusiv, prin intermediul Platformei de sprijin pentru Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, a fost reconfirmat suportul României în procesul de consolidare a securității energetice naționale, dar și oferirea asistenței necesare în depășirea provocărilor de ordin logistic.

Cristian-Leon Ţurcanu și-a încheiat recent mandatul de Ambasador al României la Kiev, iar în perioada 2014-2015 a fost adjunctul Ambasadorului României în Republica Moldova.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!