ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectorii ANSA au controlat mai multe unități de alimentație şi comerț

15:50 | 02.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au întreprins mai multe acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legislative de către operatorii din domeniul alimentar, din cadrul unităților de comerț, unităților de alimentație publică și blocuri alimentare din cadrul instituțiilor de învățământ general, aziluri, centre de plasament, spitale, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSA, în perioada 22-29 iulie, au fost efectuate în total 92 de controale, în urma cărora au fost emise 31 de prescripții și întocmite 27 de procese-verbale cu privire la contravenție.

„Inspectorii Agenției au depistat și au dispus retragerea din comercializare din cadrul unităților de comerț și alimentație publică a produselor alimentare neconforme. Neconformitățile depistate s-au referit la comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat; marcarea neconformă; starea sanitaro-igienică necorespunzătoare; lipsa controlului medical și instruirii igienice a personalului angajat; neasigurarea trasabilității produselor; lipsa indicatoarelor de preț; lipsa actelor de proveniență etc.”, conform sursei citate.

Totodată, pentru investigații de laborator au fost prelevate probe (apă, produse finite, sanitație). În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri în domeniul legislației, consumatorii sunt îndemnați să depună petiții la ANSA.

Foto: ANSA

img22005798

img22005798

img22005798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!