ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concurs de dramaturgie pe tema prevenirii corupției se desfășoară la Chișinău

17:01 | 02.08.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Centrul de Teatru din Moldova în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție și Teatrul Național ”Mihai Eminescu” au inițiat un concurs de dramaturgie în cadrul proiectului de prevenire a corupției „Democrația prin Teatru – Reflexia integrității în oglinda scenei”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, concursul își propune să promoveze cultura integrității și intoleranței față de fenomenul corupției, cu prioritate în rândul tinerilor, prin intermediul creării pieselor de teatru. Concursul se adresează tuturor autorilor, debutanți sau consacrați, din Republica Moldova și România. Participanții sunt invitați să realizeze piese de teatru care să includă latura pozitivă a prevenirii corupției în Republica Moldova și prin intermediul cărora societatea să fie îndemnată la contribuirea creării unui climat de zero toleranță fată de corupție.

Textul câștigător va fi montat pe scena Teatrului Național „M. Eminescu” din Chișinău în stagiunea 2022-2023. Pentru învingătorii concursului sunt prevăzute premii bănești: Premiul I - 20 000 lei; Premiul II - 15 000 lei; Premiul III - 12 000 de lei. Concursul presupune realizarea unei piese de teatru, indiferent de gen – drame, tragedii, comedii, satire, farse etc. și se va expedia prin e-mail, la adresa [email protected] până la 23 octombrie. Rezultatele vor fi anunțate pe 30 octombrie.

Proiectul „Democrația prin Teatru – Reflexia integrității în oglinda scenei”  este realizat cu suportul financiar al European Endowment For Democracy (EED) și al Swiss Cooperation in Moldova (Biroului Cooperare al Elveției în Moldova).

Centrul de Teatru din Moldova este o organizație neguvernamentală națională în domeniul culturii. Centrul desfășoară activități în scopul îmbunătățirii vieții prin cultură, elaborând proiecte și strategii culturale.

img22005801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!