ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Modernizarea infrastructurii rămâne o prioritate a Guvernului, susține premierul Natalia Gavrilița

18:43 | 02.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. La finalul vizitei în raionul Criuleni, prim-ministrul Natalia Gavrilița a mers astăzi spre drumul de ocolire Ohrincea - Hârtopul Mare - Peresecina, renovat recent în cadrul Proiectului de îmbunătățire a drumurilor naționale din Republica Moldova, finanțat de Banca Mondială, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, lucrările de reabilitare a porțiunii de drum, cu o lungime totală de 18,5 km, au fost efectuate de către o companie din Republica Moldova, valoarea contractului constituind cca 99,8 milioane lei. 

În cadrul proiectului de reabilitare, au fost efectuate lucrări de reparație a sistemului de scurgere a apelor pluviale, așternerea unei noi îmbrăcăminți asfaltice și îmbunătățirea siguranței rutiere. De asemenea, au fost amenajate intrările în curțile private ale gospodăriilor traversate de drum și a fost sporit accesul echipajelor de urgență. 

Premierul Natalia Gavrilița a menționat că executarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii trebuie realizată în termeni optimi, astfel încât să fie valorificate într-o măsură deplină resursele oferite de partenerii de dezvoltare. În acest sens, șefa Cabinetului de miniștri a dispus planificarea cât mai urgentă a ședinței Comisiei Fondului Rutier, în cadrul căreia vor fi identificate soluțiile necesare pentru a grăbi procesul de modernizare a drumurilor în regiuni.

„Modernizarea infrastructurii rutiere trebuie să rămână una dintre prioritățile Guvernului. Poporul Republicii Moldova așteaptă drumuri bune, astăzi, acum, nu peste 10 ani. Trebuie să ne asigurăm că toate proiectele de infrastructură, realizate cu suportul partenerilor externi, sunt în desfășurare și vor fi finalizate în termenul stabilit”, a precizat Natalia Gavrilița.

Coridorul 11 face legătura dintre mai multe localități, traversând satele Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hârtopul Mare. 

Foto: Guvern

img22005807

img22005807

img22005807

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!