ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentagonul infirmă distrugerea de către ruși a șase sisteme de rachete HIMARS

08:15 | 03.08.2022 Categorie: Externe

Washington, 3 aug. /MOLDPRES/. Informația Moscovei difuzată marți conform cărora Rusia ar fi distrus şase sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA, a fost infirmată de Pentagon, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat marţi că Rusia a distrus sisteme de rachete HIMARS.

"Suntem la curent cu aceste ultime afirmaţii ale ministrului Şoigu care sunt din nou, evident, false", a declarat Todd Breasseale, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Ceea ce se întâmplă, totuşi, este că ucrainenii folosesc cu o acurateţe şi o eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de rachete, deplin confirmate pentru precizia lor, pe care SUA, aliaţii şi partenerii le-au oferit să se apere împotriva invaziei criminale şi brutale a Rusiei", a adăugat Breasseale.

Moscova susţine în mod regulat că distruge HIMARS, fără a fi prezentat încă dovezi.

Șoigu a mai susţinut că Rusia a distrus, de asemenea, cinci sisteme de lansare de rachete Harpoon anti-navă şi 33 de obuziere M777.

Kievul a declarat că operează până la 12 sisteme HIMARS, a căror precizie şi rază mare de acţiune au permis forțelor ucrainene să reducă avantajul artileriei ruse. 

Foto: cnbc.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!