ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a propus pentru consultări publice un proiect de diminuare a crizei energetice

09:43 | 03.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a prezentat ieri pentru consultări publice şi expertizare un proiect de hotărâre a Guvernului care prevede aprobarea unor măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale și pregătirea pentru sezonul de încălzire 2022-2023, transmite MOLDPRES.

Principalele prevederi ale proiectului de hotărâre sunt: instituirea componenței instituționale a Comisiei guvernamentale de coordonare a măsurilor necesare ce urmează a fi întreprinse de autorități/întreprinderi întru prevenirea și atenuarea impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale în perioada sezonului de încălzire 2022-2023; analiza potențialelor riscuri în cazul unor limitări sau sistări de gaze naturale (au fost analizate și incluse trei scenarii cu probabilități de limitare a furnizării gazelor naturale în proporții de 35%, 50% și 100%); stabilirea măsurilor necesare ce urmează a fi întreprinse de autorități/întreprinderi întru prevenirea și atenuarea impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale etc.

Propunerile pot fi expediate la minister până pe data de 5 august inclusiv.

Foto: ubn.news

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!