ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preţurile la benzină şi motorină vor scădea în continuare

11:08 | 03.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Prețurile la carburanți au scăzut în ultima perioadă cu peste 18% la benzină și 17% la motorină. După ce în luna iunie a anului curent prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal de 33,90 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 32,46 lei/litru pentru motorina standard, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunţat astăzi că, în prezent, se atestă o tendință de continuă scădere a acestora, transmite MOLDPRES.

Astfel, urmând același trend, pentru ziua de joi, 4 august, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: 27,61 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 11 bani); 26,88 lei/litru - pentru motorina standard (- 21 bani).

ANRE asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard. „Mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere”, a rezumat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Foto simbol

img22005824

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!