ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 500 de diplome de model neutru au fost apostilate de către autoritățile R. Moldova

15:09 | 03.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Circa 500 de diplome de model neutru au fost apostilate de către autoritățile competente ale Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, apostilarea diplomelor reprezintă o acțiune prioritară pentru autorități în reintegrarea spațiului educațional unic și oferirea șansei ca tinerii studioși din stânga Nistrului și municipiul Bender să-și realizeze potențialul și performanțele pe întreg teritoriul țării și peste hotare, inclusiv în spațiul european.

Astfel, prin intermediul mecanismului de apostilare a diplomelor de model neutru, eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco” din or. Tiraspol, până în prezent au fost apostilate 500 de asemenea diplome, cele mai solicitate destinații fiind: Italia -102, SUA -72, Bulgaria - 52, Israel - 46, Polonia – 46 și Franța – 32.

Totodată, studenții din regiunea transnistreană au descoperit oportunități noi de studii și în țările din spațiul Uniunii Europene, precum: România, Spania, Olanda, Irlanda, Austria, Belgia etc.

Aplicarea apostilei pe actele de studii emise în regiunea transnistreană a devenit posibilă după ce reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea diferendului transnistrean au semnat la sfârșitul lunii noiembrie 2017 o decizie protocolară în acest sens.

Foto: Biroul de reintegrare

img22005834

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!