ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul va finanța, din bugetul de stat, 23 de locuri la programele de studii postdoctorale

15:59 | 03.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. În anul de studii 2022-2023, Guvernul va finanța, din bugetul de stat, 23 de locuri la programele de studii postdoctorale. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Astfel, șapte locuri vor fi alocate pentru cercetarea domeniului „Provocări sociale”, iar pentru studiile în domeniului sănătății au fost repartizate șase locuri cu finanțare bugetară. Alte cinci locuri sunt puse la dispoziție pentru programul de studii „Agricultură durabilă, securitate alimentară și siguranța alimentelor”, trei locuri pentru „Mediu și schimbări climatice” și două locuri pentru „Competitivitate economică și tehnologii inovative”.

Planul de admitere la programele de studii postdoctorale va contribui la formarea cadrelor științifice de calificare superioară, în vederea asigurării necesităților pieței muncii și a mediului academic și de cercetare.

Pregătirea avansată a cadrelor științifice prin programe de studii postdoctorale reprezintă o prioritate a politicilor Guvernului Republicii Moldova și Ministerului Educației și Cercetării, fiind realizată conform planurilor de dezvoltare a organizațiilor din domeniile cercetării și inovării.

Proiectul Hotărârii Guvernului a fost consultat public și avizat de experți din domeniu în conformitate cu legislația în vigoare.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!