ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat noi oportunități pentru antreprenorii care vor să-și internaționalizeze afacerile

16:08 | 03.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Întreprinderile Mici și Mijlocii (ÎMM) vor avea posibilitatea să depună solicitări suplimentare, până la atingerea plafonului maxim al grantului acordat prin Programul de creștere a competitivității ÎMM și internaționalizarea acestora. Anterior, se admitea depunerea unei singure cereri, astfel antreprenorul nu putea beneficia de resursele care nu au fost solicitate până la plafon. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, în scopul îmbunătățirii programului, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Alte prevederi se referă la emiterea Business Voucherelor de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenorilor (ODA). Acestea prevăd simplificarea procedurii de accesare a serviciilor de consultanță, având opțiunea de a contracta un prestator de servicii de consultanță dintr-o listă predefinită sau de a accesa pachete de servicii formate în prealabil de către ODA.

Prin intermediul Programului, ÎMM pot obține suport în cadrul a doi piloni:

- Formarea competențelor antreprenoriale prin schema de business voucher, pentru achiziționarea serviciilor de dezvoltare a afacerii;

- Suport financiar prin mecanismul de „Grant” pentru sporirea competitivității, productivității și internaționalizarea afacerii.

În cadrul acestui Program, pe parcursul anului curent, au fost aprobate 25 de Business vouchere în valoare de 1.8 milioane de lei și 30 de granturi în valoare de 42.3 milioane de lei. Valoarea totală a proiectelor investiționale este de 92.7 milioane de lei.

Pentru implementarea Programului, în bugetul de stat, pentru anul 2022, sunt alocate mijloace financiare în sumă de 70 mln de lei.

Foto: Guvern

img22005842

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!