ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane au fost reținute pentru organizarea migrației ilegale

12:01 | 04.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/ au deconspirat o schemă de organizare a migrației ilegale pentru cetățeni ai Ucrainei, iar patru persoane au fost reținute, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, cei patru bărbați au vârste cuprinse între 20 și 57 de ani și sunt din Basarabeasca și Comrat. Aceștia au organizat trecerea ilegală a frontierei dintre Ucraina și Moldova a cetățenilor statului vecin, prin zona verde. În luna iunie a fost pornită o altă cauză penală în privința bărbatului de 57 de ani, după ce oamenii legii au dat în vileag faptul că acesta ar fi oferit 300 de dolari americani, pentru facilitarea traversării frontierei de către un cetățean ucrainean.

Săptămâna curentă, procurorii PCCOCS au efectuat șase percheziții la domiciliile persoanelor implicate. Urmare a perchezițiilor, au fost reținute trei persoane și au fost recunoscute în calitate de bănuiți.

Investigațiile pe dosar continuă, iar procurorii urmează să solicite în instanță arestul preventiv în privința celor reținuți.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!