ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Măsurile de susținere a beneficiarilor de credite în programul „Prima Casă” vor fi publicate în Monitorul Oficial

12:04 | 04.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Modificările legislative privind măsurile de susținere a beneficiarilor de credite în programul „Prima Casă” urmează a fi publicate mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, se plafonează majorarea ratei dobânzilor pentru creditele active în cadrul programului de stat „Prima Casă”. Astfel, majorarea ratei dobânzii nu va depăși patru puncte procentuale pentru o perioadă consecutivă de șase luni și șase puncte procentuale – pe parcursul a 12 luni consecutive.

Proiectul a fost elaborat de Guvern în scopul atenuării efectelor negative ale majorării indicelui de referință la stabilirea ratei maxime a dobânzii pentru programul „Prima Casă”. În urma implementării măsurii, creșterea dobânzii va fi redusă cu 1.35 puncte procentuale sau cu circa un sfert din creșterea aplicabilă conform condițiilor inițiale stabilite de program.

Documentul intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Modificările vor fi aplicate inclusiv creditelor acordate până în prezent.

Programul „Prima Casă” are peste 7600 de beneficiari. 

img22005865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!