ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE și OMS a donat Agenției Naționale pentru Sănătate Publică 15 automobile

12:09 | 04.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Un lot de 15 automobile au fost donate astăzi Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din partea Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de transmitere a donației a fost prezent și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, care a menționat că automobilele vor fi repartizate centrelor de sănătate din localități și vor spori mobilitatea specialiștilor. Ea a adăugat că întregul sistem de sănătate necesită fortificare după ce a fost supus  anterior mai multor reforme ce i-au slăbit din capacitate, în special necesită atenție centrele de sănătate.

“Avem misiunea de a fortifica sistemul de sănătate publică și centrele regionale. Am demarat deja procesul de redirecționare a surselor financiare pentru reparația centrelor sanitare din localități. Lucrăm și la fortificarea capacitaților de stocare a vaccinurilor, reactivelor și consumabilelor. De asemene va fi creat un soft nou și vor fi îmbunătățite condițiile din laboratoare”, a spus oficialul.

Cele 15 automobile în valoare de peste 3,7 mln lei au fost achiziționate prin intermediul proiectelor finanțate de UE și OMS.

img22005866

img22005866

img22005866

img22005866

img22005866

img22005866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!