ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC: 95 din cele 319 licee din țară au rata de promovare a bacalaureatului de 100%

15:20 | 04.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au prezentat astăzi clasamentul instituțiilor de învățământ, alcătuit pe baza rezultatelor obținute de candidații înscriși în acest an la sesiunea de bacalaureat 2022, transmite MOLDPRES.

Potrivit MEC, la examenul de bacalaureat 2022 au participat 375 de instituții, dintre care 319 licee teoretice, 47 de colegii și centre de excelență și nouă universități.

Conform rezultatelor finale, 95 de licee teoretice au rata de promovare a examenului de bacalaureat de 100%, 14 dintre aceste instituții obținând media la examen mai mare sau egală cu 8.

„Apreciem înalt dedicația și profesionalismul de care dau dovadă atât profesorii care pregătesc elevii pentru susținerea evaluărilor naționale, cât și a echipelor implicate în procesul de organizare și desfășurare a examenului național de bacalaureat. Prin menținerea rigorilor înalte cu privire la organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat în mod corect și transparent, contribuim la creșterea calității în educație”, a rezumat Ministerul Educaţiei.

Listele cu clasificarea instituțiilor de învățământ conform rezultatelor la examenul național de bacalaureat 2022, pot fi găsite la: https://bit.ly/3vDewDs.

Foto: mcetv.ouest-france.fr

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!