ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii își vor putea preschimba permisele de conducere în Bulgaria fără susținerea unui examen suplimentar

15:30 | 04.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova își vor putea preschimba permisele de conducere în Bulgaria fără susținerea unui examen suplimentar, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, acest lucru este posibil datorită faptului că ambele state sunt părţi la Convenția privind circulația rutieră.

„Autoritățile continuă să depună efort pentru a facilita preschimbarea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova în țările de reședință a diasporei”, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

În ultimul an, partea bulgară a schimbat 226 de permise de conducere emise de autoritățile Republicii Moldova. Totodată, 15 permise de conducere emise de autoritățile bulgare au fost schimbate în permise de conducere moldovenești.

Foto simbol

img22005880

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!