ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Catalogul femeilor producătoare „Cumpără local, Natural, Sustenabil”.

08:29 | 05.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministru Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a participat ieri la evenimentul de lansare a Catalogului femeilor producătoare „Cumpără local, Natural, Sustenabil”, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul discuțiilor, șeful diplomației de la Chișinău Nicu Popescu a menționat că bunăstarea Republicii Moldova depinde de capacitatea de a produce, exporta, asigura salarii sigure și decente, condiții de muncă corecte și posturi atractive. Prin această prismă, la MAEIE s-au structurat eforturile pe trei direcții: unu – atragerea investițiilor, doi – sporirea exporturilor, trei – promovarea turismului.

În acest context a fost lansată și inițiativa care se cheamă „Discover Moldova’s Finest”, prin care sunt promovate cele mai bune, mai frumoase, mai autentice și mai atractive produse, în speranța că prin aceste lucruri se vor crea mai multe legături între producători, companii și partenerii din exterior astfel încât să se poată dezvolta noi platforme de promovare a exporturilor, care s-ar putea transforma în salarii, locuri de muncă și contribui la creșterea calității vieții.

„Am asigurat oamenii de afaceri că au întotdeauna ușile deschise la MAEIE, în ambasade, pentru a a-i ajuta să devină mai cunoscuți ca producători și producătoare, mai activi, să discutăm când simțiți că aveți capacități de export, să convenim împreună asupra unor eforturi și măsuri foarte concrete prin care să-i ajutăm să regăsească pe rafturile magazinelor produsele din țara noastră. Acest catalog va face mai ușor lucrul nostru de promovare a interesului economic al țării,” a punctat oficialul moldovean.

Un al doilea obiectiv și proces care alimentează acest efort de modernizare al serviciului diplomatic presupune inclusiv adaptarea acestuia la obiectivele egalității de gen. În toamna anului trecut a fost lansat un proces de audit de gen prin care se aduce serviciul diplomatic la standarde moderne, europene.

Catalogul femeilor producătoare este lansat în cadrul proiectului „Suport femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor, pentru creșterea durabilă și reziliența pe fonul pandemiei COVID-19 și a potențialelor sale urmări”, implementat de Sweet Mary, în colaborare cu UN Women, grație sprijinului financiar al Suediei.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!