ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata rusă pregătește o ofensivă amplă în regiunea Herson

09:22 | 05.08.2022 Categorie: Externe

Kiev, 5 aug. /MOLDPRES/. Generalul ucrainean Oleksii Hromov a anunțat joi că Rusia ar putea lansa o ofensivă amplă în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, şi îşi consolidează forţele din această zonă, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Forțele armate rusești deţin controlul asupra unor poziţii importante în sudul Ucrainei, dar Kievul a promis să declanşeze o contraofensivă majoră şi a folosit arme occidentale sofisticate pentru a lovi liniile de aprovizionare şi depozitele de muniţii ale forţelor ruse.

Generalul ucrainean a mai spus că Rusia a adus o cantitate imensă de arme şi echipamente în regiunea cu importanţă strategică Herson, dintre care o mare parte este deja ocupată de forţele ruse.

''Este posibil ca inamicul să încerce să realizeze operaţiuni ofensive adânc în teritoriul nostru şi să ameninţe dezvoltarea succesului nostru, pentru a forţa armata noastră să stopeze extinderea capetelor de pod şi să treacă în defensivă'', a declarat militarul ucrainean de rang înalt într-o conferinţă de presă.

Hromov estimează că în est Ucraina şi-a îmbunătăţit poziţiile tactice în jurul oraşului Sloviansk, recucerind două sate, dar forţele ruse încearcă să preia controlul asupra oraşului Avdiivka şi satului Pisky.

Armata ucraineană a fost nevoită să renunţe la mina de cărbune de la Butivka.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova afirmă constant că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Foto: journalofdemocracy.org

img22005897

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!