ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la benzină şi motorină vor scădea în următoarele zile

10:26 | 05.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Pentru următoarele trei zile, 6-8 august, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard au fost stabilite de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) la nivelul de: 27,27 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 19 bani) şi 26,66 lei/litru - pentru motorina standard (- 8 bani), transmite MOLDPRES.

Perioada 1-7 august reprezintă cea de-a șaptea săptămână consecutivă de scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și cea de-a șasea pentru motorină.

„În perioada respectivă, prețurile au scăzut cu o medie săptămânală de 0,95 lei/litru la benzina COR 95 și de 0,97 lei/litru la motorina standard”, conform ANRE.

Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților se datorează în continuare diminuării cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol înregistrate la bursele internaționale.

Foto: autoblog.md

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!